Poly balanceren

Soms voel ik me als een onhandig nijlpaard die op een veels te slap koord probeert te dansen. En poly lijkt dat soms dat gevoel uit te vergroten.

Maar stiekem 😉 eigenlijk maakt het geen meter uit dat ik poly ben, want ook zonder die levenskeuze zou ik nog steeds een leven leiden met veel input. By choice.

Aan de andere kant, heb ik dankzij mijn meerdere partners altijd veel input in mijn computerprogramma met: extra schoonouders, liefdes, verdrietige buien, elkaar missen, fluid-kettingen, miscommunicaties, vertrouwen tussen metamouren, elkaar helpen en natuurlijk de oneindige agenda-dans.

Ik wou eigenlijk drie dingen uitlichten van de laatste tijd. Deze dingen helpen mij en vallen op:

1. Houd je verantwoordelijkheid bij jezelf – Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen leven&agenda. Hoewel het soms enorm aantrekkelijk is om alles op je te nemen. Of om snel dingen te regelen, of je te bemoeien met andere stukjes van de schakel-ketting…. NEE, je bent alleen verantwoordelijk voor je eigen geluk. En als je het goed doet, dan draagt jouw geluk bij aan de andere(n) hun geluk. That’s it. Zo simpel is het.

2. Wees echt eerlijk over je gevoel – Denk niet meteen dat je het moet oplossen óf dat je partner wil/moet dat je het oplost! Vaak zijn je gevoelens al uitspreken een krachtig middel om dichter bij elkaar te komen. En blijf bij jezelf. Al is het op een overvol Utrecht Centraal, en biggelen tranen langs je wangen. Ook dat hoort er soms bij :).

3. Vertrouwen – Poly relaties zijn een soort schakeltjes die als een ketting aan elkaar zitten, en daarmee (soms direct, soms indirect) vertrouwen scheppen, maar ook eisen. Vertrouwen om te waken over elkanders gezondheid, voor onze “fouten” uit te komen, maar ook om te praten over de écht rotte tijden. Genoeg vertrouwen om met elkaar een week op vakantie te gaan, er voor elkaar te zijn als het kut gaat of advies uit te wisselen. Vertrouwen is dus noodzakelijk, maar als het er is, ook enorm fijn ❤

Het gaat uiteindelijk allemaal om de balans, en vooral om goed voor jezelf te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s