Krijg de NRE kriebels!!

“Zou hij al een berichtje terug hebben geschreven? Zal ik al kijken? Misschien nog even door met mijn werk…. Maar nieuwsgieriggggg. Ok!” Ik kijk op mijn telefoon en zucht een klein beetje van opluchting dat ik een superleuk bericht terug heb op mijn meest recente ontluiking tegenover hem. “Zeg, ik krijg kriebels van jou.” schrijf ik. Hij tikt terug met “Ik ook van jou, en we hebben een date volgende week!”.

Gosh, wanneer je iemand leuk vind, en dat aan elkaar toe hebt gegeven. Dan -whoei-!!!!! Of in iedergeval, bij mij werkt het zo…… Lily = WHOEI!!!

Maar wat is dit? Aangezien ik er momenteel veeeeeel van heb, wou ik er eens een stukje over schrijven. En mannen, bedankt voor de afgelopen dagen!

De theorie

New Relationship Energy,” or NRE, which involves a lot of fantasy and projection. When we first get involved with someone, we imagine them to be the perfect person and ideal romantic partner we have been longing for, since we don’t know them very well yet and do not know all their bad habits and annoying behaviors. There is an unbeatable combination of novelty, mystery, and chemistry, mixed with our own romantic fantasies and the fact that our new partner is on their best behavior and trying to impress us by exhibiting their most attractive qualities. So there is some excuse for getting distracted by the “shiny new toy” aspect of a hot new love affair and want to spend a lot of time exploring this new person and thinking about them obsessively.

Dit is hoe het vaak is wanneer je al in een relatie zit. Maar eigenlijk heb je deze energie-glijbaan-blijheid bij alles wat in je leven nieuw is. Een soort mini-verliefdheidjes….. Bijv. treed het ook op wanneer je een nieuwe hobby krijgt, een nieuwe vriend ontmoet, je een gaaf concert hebt! Als je energie er maar van gaat stromen. WHIEHHHHH!!!!! Bijna een verslavend gevoel 😉 een buzz die je hele leven op zijn kop kan zetten. Daarom is het goed als je hiermee bewust kan omgaan. Lees er hier en hier over New Relationship Energy meer over.

NRE bij mij?

VEEL ENERGIE!!! Dat heb ik gewoon altijd al, ook zonder de NRE glijbaan. Dus wanneer ik NRE heb, dan wordt ik buitengewoon (of zelfs overweldigend) enthousiast. Ik slaap dan slecht, en kan prima werken op 4 uur slaap, want -whoei-

Wanneer het om romantische energie gaat, zeker bij aantrekkelijke mensen, dan voel ik dit ook vaak. Wat echt een enorme KRACHT kan zijn 🙂 want Oh My…. Als ik ergens aan begin dan krijg je een hele berg 🙂 en kan iets heel snel heel mooi groeien!! Maar het kan ook f*cking annoying zijn. Ik heb er meerdere mannen mee “weggejaagd”, en dus ga ik dan op mijn bek. Auchies…. Hoewel ik nu weet, dat het goed is dat die mannen weg zijn gegaan, want dit hoort gewoon bij mij. Zonder, zou ik niet zo vol en wild van het leven kunnen genieten. So deal with it, en anders rot je maar op 🙂

NRE wordt voor mij vaak aangejaagd door -minder- mysterie. Dus hoe intiemer ik met iemand mag zijn, hoe meer ik in zijn hoofd mag kijken, hoe meer communicatie, hoe erger het wordt 🙂 En wanneer je dan ook nog gave muziek gaat delen… Nog erger! Zelfde smaak in spellen/muziek/boeken/hobbies… Nog erger!! Goed zoenen…. Nog erger!! Allemaal buttons die mijn interesse aanwakkeren -whoei-

Omdat ik poly ben, is schakelen hiertussen erg belangrijk. De ene relatie kan enorm in een dip zitten, terwijl jij zit te stuiteren over een ander. Dat is echt je balans vinden…. Balanceren niet alleen persé tussen al die partners, maar juist ook voor jezelf 🙂 Vind dat rustpunt van binnen. Dan kan je daar even uithijgen van al die geweldige energie & buzz, en goed aanvoelen wat jij nodig hebt.

NRE is NIET verliefd

Het kan zeker wel een voorloper van verliefd zijn. Of dat het lekker tegelijkertijd loopt. Maar verliefd ben ik pas wanneer ik hele diepe warme gevoelens onderliggend van die orkaan storm hebt 🙂

Maar door mijn mate van energie kunnen mensen dit wel soms verkeerd opvatten. Gelukkig heb ik het ook vaak bij andere dingen.

Zoals laatst heb ik mijn “liefdesrelatie” met Porcupine Tree uitgebreid, en me verdiept in de zanger/genie achter de band: Steven Wilson — ONWIJS ENTHOUSIAST — en dus zijn nieuwe CD gekocht. Ik zit dan de hele dag die ene CD te luisteren, heb concertkaartjes gekocht, foto’s gekeken (damn die man lijkt op twee ex-liefjes!) 3 interviews gelezen en nou ja –zwijmel– Want hij is een muzikaal genie, en en en……

Met dit voorbeeld was dus mijn date heel blij mee. Want hij dacht dat ik onwijs verliefd op hem was… Neen. Gewoon heel enthousiast 🙂

Hoe om te gaan met NRE, wanneer het niet op-en-neer-gaat

1. HE IS JUST NOT THAT INTO YOU….. dat is kut, maar hoe eerder je dat weet, hoe beter. Gewoon weggaan.

of. Optie 2: Zoals een date welleens tegen mij heeft gezegd: “Jij hebt een heel sterk liefkleinachtergrondstemmetje dat continu zegt hoe gaaf een relatie is, en hoe blij je daar mee bent, en daaruit vloeit wat voor verwachtingen jij hebt. (siert je en maakt je prachtig)….. Alleen, ik heb dat stemmetje niet.”

Ik heb inderdaad in mijn hoofd altijd alle deurtjes open staan, dus ik denk aan veel mensen tegelijkertijd en instinctief. Die krijgen dus allemaal liefde en aandacht. Maar er zijn ook zat mensen die het meer compartimentaliseren. Sommige zelfs zo erg dat ze alleen iets voor je voelen wanneer ze je zien. Rest van de tijd gaat het deurtje op slot. Hoe ga je daar dan mee om?

Well. Dit is even puur op ervaringen van het laatste jaar: Óf diegene laat me wel binnen, vertrouwt mij en communiceert er goed en lief over. Vind mij nog steeds gaaf ook al ben ik anders dan hem… En ofc, dat ik hem ook gaaf vind. Alleen dan voel ik me veilig genoeg, en kan ik dit accepteren. Dan pas ik me aan dat onze relatie in een (voor mij) heel traag tempo zal gaan. Mijn NRE gevoelens zullen alleen wel afnemen.

Óf ik wordt onzeker/vind de communicatie erover heel slecht, en dan kap ik het zelf af.

(en vroeger deed ik dit niet bewust en dan had ik nog twee andere hele vervelende opties…….Ik stuiterde dan lekker door, en de ander wordt dan gek en maakt het uit. Óf ik grijp elke kans aan om te stuiteren, en de ander houd me continue aan het lijntje…. bluh, dat nooit meer, heel slecht voor je zelfvertrouwen ;-)…..)

NRE van je partner

Alltijd wennen…. vaak lastig…… Hier is al veel over geschreven, en ik kan jullie enorm aanraden om hier eens te kijken: https://www.morethantwo.com/jealousy-insecurity.htm…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s