Embrace change

-“Embrace change”- is zo’n braakopwekkende uitspraak die langskomt in allerlei boeken, hoor je bij zelfhulpguru’s en hij wordt in teveel meme’s belachelijk gemaakt. Toch, is dit wel mijn redding van de laatste jaren. Aanvaarden dat alles om je heen verandert, en dat je zelf de kapitein bent op deze levens-flow. Je beslist zelf welke kant je opgaat, en waar je happy van wordt!

Ik werd erop gewezen deze week dat alles wat 3 jaar geleden is gebeurd, voor mijn gevoel écht al -heul lang geleden- is. Mijn hele kijk en manier van leven is dermate omgedacht in die paar jaar, dat de vrienden die pre-scheiding zijn op 1 hand te tellen zijn…. Wonderbaarlijk dat het leven nóg beter kon worden.

De beste vraag ooit die mij gesteld werdt: “Wat heb jij nodig, om echt gelukkig te worden?” En daar denk ik elke paar dagen aan 🙂 en probeer zo veel mogelijk schijt aan conventies te hebben. Misschien maken die conventies wel andere mensen gelukkig, maar ik hoef niet persé dat pad te nemen.

Langzamerhand wil ik mijn leven nog meer leiden op mijn eigen koppige manier, zoals ik het fijn vind. Binnenkort mijn coming out op Facebook bijvoorbeeld! Dat ik het zo inricht dat ik ook leuke blije foto’s neer kan zetten van mij en Max, en dat mijn innercircle ziet hoeveel wij deel zijn van elkaars (zeer gelukkige!) leven. (ja ik doe graag dingen op FB, don’t judge me!) En als ik dan toch bezig ben… Misschien eens voorzichtig tegenover collega’s wat opener zijn (wellicht, alleen nog maar over “mijn vriend” praten, en eens kijken wat er gebeurd wanneer ze gaan doorvragen ^^) maar ok!. Als ik mijn baby neefje wil knuffelen dan doe ik dat lekker, ook al heb ik geen kinderwens 🙂 Lekker dansen en meer bewegen in 2016. Met James en andere lieve mensen spontane kaasfondue’s organiseren omdat we daar gewoon zin in hebben! Zelfverrijking zodat ik kan leren vuurspuwen, insecten opzetten en eindelijk wat sterretjes borduren op mijn sjaal. Ook leren om juist met eenzaamheid om te gaan…. Volgende week -heerlijk in stilte- alleen dwalen door Edinburgh! Met niets anders bij me dan schilderspullen, boek, geld en een flesje water.(oh en met Jasper naar een  feestje….. Apparantly. Lekker spontaan!)

Maar goed, I’m rambling….

Zo ook met mijn geliefdes, en speelvriendjes en vriendinnetjes. Met de een ga ik trouwen, en met de ander ga ik lekker lang op reis. Ik spreek af wanneer ik zin heb, -én niet meer- wanneer ik tijd heb! Knuffel ik mannen plat zonder verwachtingen. Heerlijk!! Heck, misschien ga ik wel parttime samenwonen, alleen wonen + LAT-ten, zorgen voor mijn familie, help ik het astmafonds weer of zet ik een halve poly-communie op in een enorm huis…..

You (and I) will never know the future so…… Embrace Change

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s