Ben jij een tevreden mens, of een eekhoorn?

Een tevreden rustig mens, maakt een gelukkig mens.
knikt hevig I LIKE THOSE! Give me happy people!!

Maar om zo te worden, dat is niet makkelijk. Tegenwoordig maakt ook niet uit wat je doet: Poly, seks, studie, reizen, werk, geloof….. Je ziet in al die onderwerpen de trend dat we constant beter -MOETEN- worden (vooral van onszelf ;-)) . Meer geld verdienen, onze familie trots maken, meer vriendjes, meer seks, meer reizen, meer vrijwilligerswerk, meer mooie spullen en meer spirituele voldoening… We gaan allemaal jachtig door het leven. drukdrukdrukdruk

Ik ken veel mensen die daar last van hebben, en niet weten wat ze nou -echt- willen. En dat is ook niet gek naar mijn bescheiden mening. Want…… Niemand staat stil om te genieten!! Door al dat onrustige lawaai van die keuzes, input, wensen, dromen en verplichtingen is het superlastig om alleen naar je eigen hart te luisteren.

Juist in die rustmomenten heb ik mezelf leren kennen. De stroom er even af, en aanvoelen wat ECHT fijn is. Zo heb ik inmiddels geleerd wanneer/waarmee ik me ontspannen voel, en niet schuldig. Wanneer ik wel goed kan nadenken (en wanneer niet :)). Wanneer ik de goede beslissing neem, (of wanneer niet :)). Ik ben er nog lang niet, maar ik ben hard aan het werk om de meest awesome en relaxte bejaarde vrouw te worden die ik kan zijn over 50 jaar!

Gisteren trok ik deze vergelijking tegen een vriendin die ik even met jullie wou delen:

“Soms lijkt het alsof we allemaal kleine eekhoorntjes zijn. Die keihard aan het rondrennen zijn op zoek naar allerlei nootjes. Maar nooit hun rust pakken om hun buikje vol te eten, en gewoon lekker dutje doen!!!”

“En waar ik dan helemaal niet tegen kan zijn de eekhoorns die dan ook nog gaan klagen over dat ze steeds zo’n honger hebben…. No shit Sherlock!”

Dus, beste -hongerige- eekhoorns, dit is mijn f*cking botte mening: DEZE ONRUST DOE JE –JEZELF– AAN.
Dus. Doe er wat aan! Zoek hulp. Beslis of hazelnoten, beukenootjes of eikels je favoriet zijn! Geniet van dat ene nootje waar je veel energie in hebt gestopt! Doe eens een dutje wanneer je moe bent!

Anyways, dat wou ik even kwijt. En dan gaat dit Lily-eekhoorntje een dutje doen. En nog wat (geblende) nootjes eten 😉

-knuffels-

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s