(Her)definieer je eigen symbolen!

Ok, AN EXPERIMENT FOR SCIENCE!!

–> Als ik “Oranje” zeg, waar denk jij dan aan?
Als ik: “Roze” zeg, waar denk jij dan aan? En waarom is dat anders dan “Oranje”?
Als ik: “Gouden ring aan je ringvinger” zeg, waar denk jij dan aan?
Als ik: “Samenwonend met” zeg, aan wat voor een relatie denk je dan?
Als ik: “Playpartner” zeg, aan wat voor een relatie denk je dan? En is die anders dan de voorgaande?

Het onderzoek zal uitwijzen dat gemiddeld veel mensen dezelfde antwoorden geven, maar de mensen die al wat afwijken van”de norm” zullen ook makkelijker –steeds weer opnieuw– afwijken van andere normen….. Dit is mijn theorie waarom veel “afwijkende norm” mensen aan poly doen. (disclaimer: ja dit is mijn theorie die ik niet wetenschappelijk kan onderbouwen.)

Labels

Labels zijn ook symbolen. Wat is nou een FwB? Of een Playpartner? Wanneer mag je op Dating staan? Of is Married beter dan In relationship? Er is hier geen eenduidig antwoord op…. Want IEDEREEN denkt anders!

Bijv. zie ik dit heel sterk binnen mijn relaties. Ik heb 2 geliefden waarmee ik mee 50%/%50 mee samenwoon. Maar met 1 ga ik trouwen, en met de ander (nog) niet. Bijna overal waar we komen wordt James (on)bewust op de 1e plek gezet, en bungelt Max daaronder. Met Ray date ik nu al een tijdje, en ik wil niet eens weten wat anderen daarvan denken πŸ˜‰

Over al die verschillende interpretaties kan ik soms pissig van worden, want zij kloppen helemaal niet met mijn gevoelens…. Maar het maakt me ook heel kritisch. Kritisch over mijn eigen handelingen, symbolen en hoe ik naar de buitenwereld treedt. Dit heeft me laten realiseren dat ik hierin ook een hand heb! Dit d.m.v. het uitdragen van mijn labels&symbolen πŸ™‚

Jezelf bevragen?

Waarom moet je een meisje een -roze- verjaardagskaart sturen?! Ik vind die knalgele vrolijke kaart veel toffer! Waarom zou ik niet twee trouwringen mogen dragen? En twee huizen hebben? Spreid ik mijn kerstdiners over 3 families? Onderteken ik mijn kerstkaartje voortaan alleen met Lily? Of met Lily, Max en James…. Of met James, Lily en Max?

Elk symbool, groot of klein heeft invloed op je relaties, en op je omgeving. Iedereen vat ze anders op, dus voortaan zal ik ze benoemen πŸ™‚

Onder mijn dekentje…..

Keek ik gisteren de film Julie&Julia. Wat vooral over koken gaat, maar ook viel het mij op dat Julia Child een hele lange vrouw was. Terwijl ze met haar (ook lange) zusje uitgelaten over hun vader zaten te kletsen, raakte dit dialoog me:

“He wanted so much for us to stay in Pasadena, marry Republicans, and breed like rabbits. – “Why didn’t we?” Too tall!” they both exclaimed. “Let’s face it, it’s true. From the beginning, you just don’t fit in.” – “So then you don’t.”

So then you don’t.

Dan kies je je eigen weg, welke weg dat ook is.

Mijn vader zei ooit net na mijn scheiding dat ik niet mijn huis moest inrichten met ALLES WAT IK NOOIT VAN MIJN EX MOCHT! Want alles wat nieuw is, en een symbool van een nieuw leven πŸ™‚ Zou dan nog steeds aan mijn ex hangen ^^

Goed punt pap! Met goed nadenken over je eigen weg wordt het misschien wel makkelijker om af te wijken van allerlei sociale normen. Die je (on)bewust worden opgelegd door je ouders, familie, geliefde(s), collega’s, vrienden, sportvereniging, fetlifers.

Ach, ik doe al werk wat niemand begrijpt, zit onder de tatoeages, heb hobby’s waar veel mensen om lachen of juist afkeuren ^^ Dan kan Poly er toch ook nog wel bij πŸ™‚
Misschien is dat helemaal niet zo raar? Laten we het iig uitproberen!

Ik durf wel te zeggen dat ik avontuurlijker ben geworden door al het afwijken van de norm. I like it!

EΓ©n ding is alleen wel belangrijk….. Voor wie wijk je af?

But if you do?

Kiezen voor je eigen weg kan –juist–ook de “gemiddelde/normale” weg zijn die iedereen bereist. Tuurlijk! We willen allemaal een speciaal sneeuwvlokje zijn, maar soms is het heerlijk om wel bij de kudde te horen… Als je maar blij bent waar je bent.

Voor mij zijn het de “normale” dingen als: Ik doe graag dit hele nette/zakelijke werk, omdat het uitdagend is! Of heel “burgerlijk” breien en appeltaarten bakken met mijn oma, omdat het me rust geeft en warm van binnen laat voelen.

Ik denk dat mijn vader vooral die opmerking rondom mijn scheiding bedoelde als: Wijk niet af om af te wijken. en zo is dat pap!

Dus…

  • Als ik een toffe roze kaart tegenkom dan stuur ik die naar iemand waarvan roze zijn/haar lievelingskleur is!
  • Labels zijn krachtige symbolen voor naar de buitenwereld toe, die ook weer effect op mijn binnenwereld hebben.
  • Komende week neem ik beide liefjes mee naar de fysio om speciale massagetechnieken te leren. Handig als het beide kunnen!
  • Ik ga met Max op vakantie, en met James trouwen. Beiden zijn ze mijn partners!
  • Geen witte bruidsjurk voor mij. Niet omdat ik voor de 2e keer ga trouwen, maar omdat wit me gewoon niet staat πŸ˜‰
  • Die leuke Ray waarmee ik date is een vriend waarvoor ik vlinderige gevoelens heb, en verder is het fijn aan het groeien. (evolving zou een leuk label zijn :))
  • Oranje staat voor een ondergaande zon, en zeker NIET voor voetbal πŸ˜›

Labels en symbolen zijn wat wij ervan maken. Juist het bedenken, maken, ombuigen, herdefiniëren, maakt het iets van onszelf ❀

Wijk af, maar alleen wanneer het er toe doet. Voor jezelf πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s